Direct contact? Bel: +31 085 023 41 423

HomeKantoormeubilairWerkplekken

Werkplekken voor iedereen

Kantin werkt samen met leveranciers die zelf ontwerpen en produceren van moderne kantoor- en projectmeubelen voor de zakelijke markt. Deze meubellijnen kenmerken zich door een unieke vormgeving en duurzame kwaliteit. De ontwerpers  hebben hierbij het gehele ontwerpproces in eigen beheer. Van 4-poots werkplek, zit-sta meubel, multifunctionele tafel en T-poot.

Bij Kantin hebben we een passie voor totaalinrichting van uw werkplekken. We creëren inspirerende werkomgevingen waar je energie van krijgt. Of het nu gaat om het inrichten van werkplekken, ontvangst- of vergaderruimtes of de complete kantoorinrichting, wij denken graag met u mee.

naar assortiment

Ergomisch verantwoorde werkplekken

Een ergonomisch ingerichte werkplek zorgt er voor dat werknemers in een goede lichaamshouding hun werk kunnen doen. Hierbij zijn het meubilair en de hulpmiddelen aangepast aan individuele behoeften, lichaamsmaten en werkzaamheden. Bij een beeldschermwerkplek kunt u denken aan een tafel, stoel, beeldscherm, toetsenbord en muis. En eventueel een voetensteun of laptophouder.

Wettelijke eisen

Of de werkzaamheden nu op kantoor of bij de werknemer thuis plaatsvinden, een beeldschermwerkplek die meer dan twee uur per dag wordt gebruikt, moet voldoen aan de volgende eisen:

 • een (verrijdbare) stoel die passend is voor de lichaamsmaten van de gebruiker. De volgende instelmogelijkheden zijn daarbij van belang: zithoogte, zitdiepte, rugleuning en armsteunen;
 • een werktafel die groot genoeg is voor het verrichten van de werkzaamheden (minimaal 120 x 80 cm), beenruimte van minimaal 60 cm breed x 60 cm diep, bij de voeten minimaal 80 cm diepte en een werkblad dat in hoogte instelbaar is. Thuis gaat het erom dat het werkblad op de juiste hoogte is bevestigd;
 • een beeldscherm dat draaibaar, kantelbaar en in hoogte verstelbaar is en voldoende formaat heeft voor de afbeelding van de gelijktijdig benodigde informatie op het scherm;
 • een (mini)toetsenbord en losse muis voor invoer;
 • een voetensteun waar dat nodig is;
 • als er veel met documenten wordt gewerkt: een passende documenthouder;
 • voldoende zit- en bewegingsruimte om de werkplek heen. Met behulp van een rekensheet is eenvoudig een indicatie te krijgen of er voldoende ruimte is voor werkplekken die meer dan 2 uur per dag, of meer dan 1 dag per week worden gebruikt. Deze rekensheet is gebaseerd op NEN 8124, ergonomische eisen voor de oppervlakte van werkplekken in kantoren.

Aanbevelingen

Het instelbereik van een stoel en de hoogte van een werktafel bepalen welk percentage van de werknemers erop past. Op het moment dat er aanpassingen aan de werkplek of speciale hulpmiddelen nodig zijn, bijvoorbeeld vanwege lichamelijke klachten, chronische beperkingen of afwijkende lichaamsmaten, is het wenselijk dat een ergonoom, arboadviseur of preventiewerknemer dit beoordeelt. Dit voorkomt onnodige en verkeerde aanschaf van hulpmiddelen.

Een headset wordt aanbevolen wanneer tegelijkertijd telefoneren en beeldschermwerk regelmatig voorkomt. Een headset voorkomt het vasthouden van een telefoon met één hand, of het klemmen van de hoorn tussen hoofd en schouder. Er zijn ook draadloze exemplaren die werknemers in staat stellen op te staan, informatie te verzamelen en te lopen tijdens het bellen.

 Extra aanbevelingen voor de tafel zijn:

 • opbergmogelijkheid voor de systeemkast van de computer onder het blad;
 • zit-statafel die in hoogte elektrisch verstelbaar is tot 130 cm, zodat de tafel bruikbaar is voor zowel zittend als staand werk;
 • een geluidsabsorberend scherm tussen twee werktafels, waardoor werknemers zich beter kunnen concentreren;
 • demontabel, zodat de werktafel gemakkelijk te verhuizen en op te slaan is;
 • voorzien van elektrische contactdozen en een mogelijkheid tot bekabeling, zodat losliggende en loshangende kabels worden weggewerkt.


Kantin kan zorgen voor een werkplek voor elk budget

 

Bekijk projecten Contact opnemen