Direct contact? Bel: +31 085 023 41 423

HomeErgonomisch werken

Wat is de juiste zit/sta hoogte voor mij?

 

 
Een richtlijn voor het kiezen van de juiste hoogte van de zitting  en werkblad in relatie tot lichaamslengte en werkhoogte.
 
 
Lichaamslengte (cm)
145
150
155
160
165
170
175
180
185
190
195
200
Stoelzittinghoogte
39
40,5
42
43
44,5
46
47
48,5
50
51
52,5
54
Bureaubladhoogte
58
60
62
64
66
68
70
72
74
76
78
80
Stawerkbladhoogte
zie schema onder: aanbevolen werkbladhoogtes
 

Welke Bureaubladhoogte past bij mij?

Een richtlijn voor het kiezen van de juiste hoogte van uw werkblad m.b.t. het type werkzaamheden in relatie tot lichaamslengte en aanbevolen werkhoogte.
 
 
 

Welke bureaustoel past bij mij?
Werkstoelen - Kies de stoel die bij u past.

 
Bij het kiezen van de beste bureaustoel moet u op drie dingen letten: zitduur, type werkzaamheden en lichaamsbouw.
 
Ergonomiepunten
 • Zitduur: hoe langer u zit, hoe comfortabeler de stoel moet zijn, met mechanismen die voor een zekere mate van dynamiek zorgen. 
  • Er zijn bureaustoelen met een aanbevolen zitduur van 2 tot 5 uur en professionele 24-uurs stoelen waarop je 8 uur of langer kunt zitten.
 • Type werkzaamheden: hoe preciezer en specifieker de werkzaamheden, hoe meer afstelfuncties vereist zijn om goed te kunnen zitten.
 • Lichaamsbouw van de gebruiker: u moet uw stoel kunnen afstellen op uw lengte en gewicht in relatie tot de hoogte van uw werkzaamheden
 

 

Welke zithouding past bij mij?

 
Wat is de  ideale instelling van een bureaustoel
 
De ideale instelling van een bureaustoel bepaalt u als volgt: ga goed in de stoel zitten, met uw rug tegen de rugleuning aan en stel uw stoel af op uw situatie:
 
 Zithouding
 • De zithoogte en zitdiepte moeten zodanig ingesteld zijn, zodat uw voeten plat op de grond staan en uw benen een rechte hoek vormen.
 • Plaats ter compensatie eventueel een voetensteun en/of en pas de hoogte van uw werkblad aan. 
 • Met een werktafel met een hoogteverstelbaar blad of hoogteverstelbare werktafel kunt de hoogte van het werkblad optimaliseren en aanpassen aan uw werkzaamheden.
 • Stel de hoogte van de rugleuning zodanig in, zodat de lendesteun goed in de holling van uw onderrug zit.
 • Stel de hoogte van de armleuningen zo in dat uw armen zo dicht mogelijk bij uw lichaam zitten en een rechte hoek vormen.
 • Stel de kantelkracht van de rugleuning zo in dat uw rug goed wordt ondersteund, let er op dat u deze niet forceert, dus niet te hard, maar ook niet heel zacht. Controleer regelmatig of uw instellingen nog optimaal zijn.

Wensen

Mocht u wensen op het ergonomische vlak er niet bij zitten, er zijn zoveel mogelijkheden neem gerust contact met ons op om tot de gewenste oplossing te komen.

Contact opnemen