Direct contact? Bel: +31 (0)6 - 117 448 81

HomeZorgmeubilair

zorgmeubilair:

Zorgmeubilair moet o.a. bijdragen aan de huiselijke sfeer, waarin de bewoners, bezoekers én de medewerkers van de zorginstelling zich prettig en thuis voelen. Naast het comfort voor de gebruikers, is onze collectie zorgmeubilair van Care altijd ergonomisch verantwoord en duurzaam.

In organisaties waar meubilair intensief wordt gebruikt, duurzaamheid en hygiëne zeer belangrijk is heeft Kantin Blaricum daar de passende producten voor van CARE of het nu gaat om zitmeubilair of ander zorgmeubilair.

Naast het fysieke zorgmeubilair beschikken wij ook over een zeer ruime collectie zoals antibacteriële gordijnen, rubber-, vinyl- en pvc-vloeren. Is het nu voor een ziekenhuis, ouderenzorg, zorginstelling, of revalidatiecentra, voor iedere ruimte biedt Kantin Blaricum een passende oplossing voor u aan.

]

Aan meubilair dat gebruikt wordt in de (ouderen)zorg worden specifieke eisen gesteld. Het meubilair moet degelijk, comfortabel zijn en tegen een stootje kunnen. Daarnaast is het vanuit praktisch oogpunt vaak gewenst dat er voor de zitting en rug een uitgebreide keuze in bekleding met de gewenste hygiënische gebruik is gemaakt van stoffen die eenvoudig te reinigen zijn zoals: Stamksin, Verotex en Panaz bekledingen.

Daarnaast bestaat ons Care aanbod uit rolstoel vriendelijke toegankelijke tafels, banken en fauteuils en een uitgebreide keuze in bekleding en uitvoeringen.

Zorgverlichting:

WAARNEMING:

GEZICHTSVERMOGEN OP HOGERE LEEFTIJD

Als het gezichtsvermogen door de voortschrijdende leeftijd of ziekte afneemt, heeft dat ingrijpende gevolgen voor de zelfstandigheid. Want wie niet goed ziet, wordt snel bang en beweegt steeds onzekerder. Licht kan het verminderde gezichtsvermogen weliswaar niet compenseren, maar kan wel een stukje zekerheid teruggeven. Een goede verlichting helpt verkeerde interpretaties te voorkomen en valpartijen te vermijden.

VALPREVENTIE:

LICHT ALS STILLE HELPER

Een op de drie mensen boven de 65 jaar valt minimaal één keer per jaar. In de leeftijd boven de 80 jaar valt zelfs een op de twee mensen.1 Ernstig letsel, zoals heupfracturen, leiden
bij een overgroot deel van de slachtoffers tot een blijvende beperking van de zelfstandigheid. Bovendien leidt een val tot valangst en kan een preventieve activiteitsbeperking tot gevolg hebben.

DEMENTIE:

MISSCHIEN WEL DE GROOTSTE UITDAGING

Mensen met dementie hebben intensieve begeleiding en verzorging nodig – veelal dag en nacht. Als de ziekte voortschrijdt, wordt de omgeving voor de betrokkenen steeds vager.
Zij hebben moeite om externe prikkels adequaat te verwerken en dienovereenkomstig te reageren. Als gevolg hiervan kunnen secundaire symptomen zoals angst, onrust, passiviteit of waanvoorstellingen optreden. Daarbij komt een deels volledige omkeer van het dag- en nachtritme.

BASIS VOOR DE PLANNING:

WIJ STREVEN NAAR PERFECTIE

Of het nu om nieuwbouw of een verbouwing gaat, een gemeenschappelijke ruimte,
sanitaire ruimte of de kamer van de bewoner: licht is een integraal onderdeel van het ontwerp. Als het optimaal wordt ingezet, heeft het een positief effect op het welbevinden,
de gezondheid en het prestatievermogen. De verlichting mag de ruimte niet domineren, maar moet harmonisch in de hele architectuur worden geïntegreerd. Een professioneel lichtplan houdt naast de behoeften van de bewoners en de verplegers ook rekening met de functie van de betreffende ruimtes en de aanwezige lichtinval.