Direct contact? Bel: +31 (0)6 - 117 448 81

HomeZorgmeubilair

zorgmeubilair:

Zorgmeubilair moet o.a. bijdragen aan de huiselijke sfeer, waarin de bewoners, bezoekers én de medewerkers van de zorginstelling zich prettig en thuis voelen. Naast het comfort voor de gebruikers, is onze collectie zorgmeubilair van Care altijd ergonomisch verantwoord en duurzaam.

In organisaties waar meubilair intensief wordt gebruikt, duurzaamheid en hygiëne zeer belangrijk is heeft Kantin Blaricum daar de passende producten voor van CARE of het nu gaat om zitmeubilair of ander zorgmeubilair.

Cocoon

Cocoon is een akoestisch meubelstuk met zachte, moderne en futuristische vormen dat omgevingsgeluiden en lawaai effectief afschermt. Een cocon wordt een 'kamer in de kamer' - een plek waar je even ongestoord kunt werken, lezen of gewoon lekker kunt ontspannen. Cocoon is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maar wordt standaard geleverd met Bluetooth-audiosysteem, LED-verlichting en USB-aansluiting voor het opladen van telefoon en tablet en oplaadbare batterij, waardoor deze overal te plaatsen is, ongeacht stopcontacten.

Cocon wordt in veel contexten gebruikt, bijvoorbeeld in scholen, kantoren, hotels en ook in de psychiatrie en dementiezorg, waar het met succes wordt gebruikt om angstige patiënten te kalmeren en te beschermen, wat ook een effectieve manier is gebleken om gordels te voorkomen.

Als accessoire is er een voetenbankje, schermwand en ook een trapbeschermer.

Cocoon wordt standaard geleverd met de Lido-stof, een zeer duurzame stof van 100% polyester die verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren. Lido is aan de onderzijde bekleed met fleece, wat zorgt voor een extra zacht comfort en een duurzaamheid van 106.700 Martindale, vergeleken met normale meubelstof die doorgaans rond de 20-25.000 ligt. Cocoon kan uiteraard ook in andere stoffen of kunstleer geleverd worden.

 

Naast het fysieke zorgmeubilair beschikken wij ook over een zeer ruime collectie zoals antibacteriële gordijnen, rubber-, vinyl- en pvc-vloeren. Is het nu voor een ziekenhuis, ouderenzorg, zorginstelling, of revalidatiecentra, voor iedere ruimte biedt Kantin Blaricum een passende oplossing voor u aan.

]

Aan meubilair dat gebruikt wordt in de (ouderen)zorg worden specifieke eisen gesteld. Het meubilair moet degelijk, comfortabel zijn en tegen een stootje kunnen. Daarnaast is het vanuit praktisch oogpunt vaak gewenst dat er voor de zitting en rug een uitgebreide keuze in bekleding met de gewenste hygiënische gebruik is gemaakt van stoffen die eenvoudig te reinigen zijn zoals: Stamksin, Verotex en Panaz bekledingen.

Daarnaast bestaat ons Care aanbod uit rolstoel vriendelijke toegankelijke tafels, banken en fauteuils en een uitgebreide keuze in bekleding en uitvoeringen.

Zorgverlichting:

WAARNEMING:

GEZICHTSVERMOGEN OP HOGERE LEEFTIJD

Als het gezichtsvermogen door de voortschrijdende leeftijd of ziekte afneemt, heeft dat ingrijpende gevolgen voor de zelfstandigheid. Want wie niet goed ziet, wordt snel bang en beweegt steeds onzekerder. Licht kan het verminderde gezichtsvermogen weliswaar niet compenseren, maar kan wel een stukje zekerheid teruggeven. Een goede verlichting helpt verkeerde interpretaties te voorkomen en valpartijen te vermijden.

VALPREVENTIE:

LICHT ALS STILLE HELPER

Een op de drie mensen boven de 65 jaar valt minimaal één keer per jaar. In de leeftijd boven de 80 jaar valt zelfs een op de twee mensen.1 Ernstig letsel, zoals heupfracturen, leiden
bij een overgroot deel van de slachtoffers tot een blijvende beperking van de zelfstandigheid. Bovendien leidt een val tot valangst en kan een preventieve activiteitsbeperking tot gevolg hebben.

 

Sta-opstoelen

Een prachtig product van Hollandse bodem. 
Alle Doge fauteuils worden geproduceerd in Nederland.

Met een Doge fauteuil is comfort gegarandeerd. Alle fauteuils worden op uw maten gemaakt waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. De Doge fauteuils bieden de beste zitoplossingen voor iedereen die dit wil of nodig heeft.

Van klassiek tot modern, Doge heeft veel verschillende modellen en keuze uit veel stoffen en kleuren. Dankzij de verschillende opties en een ruim scala aan accessoires kan de fauteuil helemaal op uw wensen worden afgestemd. Bekijk alle modellen en de prachtige kleuren en creëer uw eigen fauteuil die past in uw interieur.


Alle fauteuils van Doge Collection zijn elektrisch verstelbaar en voorzien van een  unieke kantel/tilt verstelling die u bij geen enkele andere fauteuil zult vinden. Op het moment dat u de fauteuil laat kantelen om bijvoorbeeld de relax-stand te gebruiken, zullen de armleuningen mee kantelen met de fauteuil. Dit zorgt ervoor dat uw hele lichaam in de juiste houding blijft en u heerlijk ontspannen kunt relaxen.

Alle kenmerken van de Doge fauteuil:

» Voorzien van 3 motoren
» Op maat geproduceerd 
» Snelle levertijden 
» Unieke kantelfunctie 
» Verschillende stoffen en kleuren 
» Brandvertragende stoffering 
» Brandvertragende schuimvulling 
» Nederlandse fabricaat 
» Passing / demonstratie op locatie

 

GAVOTA fauteuils zijn uitstekende meubelstukken die het leven voor mensen met beperkte bewegingsvrijheid makkelijker maken. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in bejaardentehuizen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en kinderdagverblijven en zijn uitstekend geschikt voor gebruik bij langdurige zorg. Bovendien passen ze perfect in het interieur dankzij de hoogwaardige productie en het gebruik van hoogwaardige materialen. 

GAVOTA fauteuils werken op basis van een modulair systeem, wat betekent dat de fauteuil kan worden geconfigureerd om precies aan uw behoeften te voldoen. Het brede scala aan beschikbare accessoires maakt de GAVOTA ook een geweldige stoel die rust en ontspanning combineert met uitstekende functionaliteit.  

De gebruikte PUR-schuimmaterialen zijn niet-brandbaar en voldoen aan de Britse BS 5852 (Crib 5) -standaard.

Verrassend meer dan alleen een aantrekkelijke fauteuil!

 

  • Comfort rugleuning
  • Verstelbare armleuningen 
  • Ergonomisch verstelbare beensteun 
  • Opvouwbare voetsteun met anti-slip 
  • Duwstang op de rugleuning van de stoel 
  • Ruime opbergzak 
  • Massief houten frame 
  • Positie kan worden geregeld door de persoon in de stoel 
  • 24 verschillende uitvoeringen